სასმელი მზადდება ყურძნის ჭაჭისაგან, ტრადიციული ქართული მეთოდისგამოყენებით, რომელიც დასაბამს კახეთიდან იღებს.
კლასიკური მეთოდის თანახმად, ყურძნის ჭაჭა ღვინოსთან ერთად ზამთრის პერიოდში ქვევრში ინახება, ხოლო გაზაფხულზე ხდება მისი ქვევრიდან გადმოღება და გამოხდა, ადრეულ პერიოდში ქვის, ახლა კი უკვე სპილენძის ჭურჭელში.
ჭაჭა გამოხდის შემდეგ დავარგებულია თაფლის ფიჭაზე ექვსი თვის განმავლობაში, რაც ქართული თაფლის დელიკატურ არომატსა და გემოს სძენს მას.