ჭაჭა ყურძნის ტკბილისგან უძველესი ტრადიციული ქართული მეთოდით მზადდება, რომელიც კახეთში წარმოიშვა. ზამთარში ყურძნის ტკბილს ინახავენ ქვევრში – მიწისქვეშ ჩამარხულ კერამიკულ ამფორაში, რის შემდეგაც მას ხდიან სპილენძის ჭურჭლებში. დისტილაციის შემდეგ ჭაჭა 12 თვის განმავლობაში ძველდება მუხის კასრებში, რაც სასმელს აძლევს მუქ ოქროსფერ შეფერილობას და მდიდრულ არომატს. შენახვის პირობები: 5-20°C ჰაერის ფარდობითი ტენიანობა არაუმეტეს 85%. შემადგენლობა: რქაწითელისა და მწვანეს ვაზის ჯიშების საღვინე მასალების დისტილატები, დარბილებული წყალი.
დამზადებულია საქართველოში.
მწარმოებელი: შპს “კახური ტრადიციული მეღვინეობა”, საქართველო, საგარეჯოს რიონი,სოფელი პატარძეული.