...

Marani

Chateau Askana

გურული მეღვინეობის პოპულარიზაციისა და მაღალი ხარისხის ღვინის წარმოების მიზნით, KTW ჯგუფმა 2021 წელს შატო ასკანა ააშენა. შატო ასკანაში ღვინო ევროპული მეთოდით იწარმოება, ცქრიალა ღვინო კი - კლასიკური მეთოდით, რომელიც მუხის კასრებში ძველდება.

 

შატო ასკანაში ღვინო გამორჩეული ყურძნის ჯიშებისგან მზადდება, რომელიც როგორც გურიაში, ასევე საქართველოს სხვა რეგიონებშია მოწეული: გურია - საკმიელა, ცოლიკოური და ჩხავერი. იმერეთი - ცოლიკოური და კრახუნა. რაჭა-ლეჩხუმი - ცოლიკოური. აჭარა - ჩხავერი. უნდა აღინიშნოს, რომ ჩხავერის ყურძნის ჯიშისგან როგორც თეთრი, ისე ვარდისფერი ღვინო იწარმოება.

 

შატოში ცქრიალა ღვინის დაძველება მინიმუმ 1,5-2 წლის, მაქსიმუმ - 4-5 წლის განმავლობაში გრძელდება. წყნარი ღვინო კი, 6-7 თვის შუალედში იწარმოება.

 

რთვლის განმავლობაში, შატო ასკანის საწარმო 100-1200 ტონა ყურძენს გადაამუშავებს. 

 

Chateau Askana – jutro winiarstwa Gurii!

Marani

Marani Guramishvili

Marani Guramishvili w Saguramo znajduje się 30 minut jazdy od Tbilisi. Miejsce to ma szczególne znaczenie historyczne. To właśnie w Marani firma produkuje wysokiej jakości równomiernie zrównoważone i musujące wina. Marani należała do rodziny słynnego działacza publicznego Ilii Chavchavadze. W wyniku wielkich wysiłków, wraz z najstarszym Marani, grupa KTW przywróciła rzadkie i endemiczne odmiany winorośli.

 

Obecnie Marani Guramishvili regularnie produkuje wina i wina musujące metodą klasyczną. Główną działalnością Marani jest produkcja win z rzadkich i endemicznych odmian winorośli, w syntezie z tradycyjnymi metodami europejskimi (dębowe beczki i tradycyjna metoda szampańska).

 

W ciągu jednego dnia zakład jest w stanie przyjąć i przetworzyć 110 ton winogron, a w ciągu godziny - 700 butelek wina i wina musującego.

326784827_916941809666024_1646039193436851905_n

Marani

Weranda Velistsikhe (weranda twierdzy polowej)

ველისციხის ვერანდა კახეთში, სოფელ ველისციხეში მდებარეობს, რომელიც 1500 წლიან ისტორიას ითვლის. მარანი აშენებულია კომპანიის დამფუძნებლის, ზურაბ ჩხაიძის ბებიის ბაღში, რაც, თავის მხრივ, აქაურ ისტორიასა და ტრადიციებს მეტად ხელშესახებად აქცევს. 

 

ვერანდის მარანში მიწაში 20 ქვევრია ჩაფლული, რომელთა საერთო ტევადობა 40 ტონას შეადგენს. აქ ღვინის დაგემოვნება პირდაპირ ქვევრიდანაა შესაძლებელი. „ველისციხის ვერანდის“ „საფერავი ქვევრი“ ამაყად წარმოადგენს KTW ჯგუფისა და მთლიანად საქართველოს სახელს საფრანგეთში, კერძოდ ქალაქ ბორდოში, სადაც ის ღვინის ცივილიზაციის მუზეუმის (La Cité du Vin) სადეგუსტაციო დარბაზშია წარმოდგენილი. 

 

„ველისციხის ვერანდის“ სტუმრებს ქართულ კულინარიულ მასტერკლასებში მონაწილეობის მიღების შესაძლებლობაც აქვთ: კახური „შოთის“ (ქართული პური) გამოცხობა, ჩურჩხელის (ქართული ტრადიციული ტკბილეული) ამოვლება და სხვა.

303412331_574202091160504_8152900128938531857_n
pl_PLPolish