KTW
  • Geo
  • Eng
  • Rus
  • Pln

მაღაზია

KTW
  • Geo
  • Eng
  • Rus
  • Pln
  • Geo
  • Eng
  • Rus
  • Pln

შატო ასკანა

ჩვენ შესახებ

შატო ასკანაში ღვინო გამორჩეული ყურძნის ჯიშებისგან მზადდება, რომელიც როგორც გურიაში, ასევე საქართველოს სხვა რეგიონებშია მოწეული: გურია – საკმიელა, ცოლიკოური და ჩხავერი. იმერეთი – ცოლიკოური და კრახუნა. რაჭა-ლეჩხუმი – ცოლიკოური. აჭარა – ჩხავერი. უნდა აღინიშნოს, რომ ჩხავერის ყურძნის ჯიშისგან როგორც თეთრი, ისე ვარდისფერი ღვინო იწარმოება.

შატოში ცქრიალა ღვინის დაძველება მინიმუმ 1,5-2 წლის, მაქსიმუმ – 4-5 წლის განმავლობაში გრძელდება. წყნარი ღვინო კი, 6-7 თვის შუალედში იწარმოება.

რთვლის განმავლობაში, შატო ასკანის საწარმო 100-1200 ტონა ყურძენს გადაამუშავებს. 

შატო ასკანა – გურული მეღვინეობის ხვალინდელი დღე!

გურული მეღვინეობის პოპულარიზაციისა და მაღალი ხარისხის ღვინის წარმოების მიზნით, KTW ჯგუფმა შატო ასკანა 2021 წელს ააშენა. შატო ასკანაში ღვინო ევროპული მეთოდით იწარმოება, ცქრიალა ღვინო კი - კლასიკური მეთოდით, რომელიც მუხის კასრებში ძველდება.

მისამართი:

Askana Road Askana, Ozurgeti 3504

კონტაქტი:

+995 32 223 77 00

მეილი:

info@ktw.ge