სასმელი მზადდება ყურძნის ჭაჭისაგან, ტრადიციული ქართული მეთოდით, რომელიც დასაბამს კახეთიდან იღებს. კლასიკური მეთოდის მიხედვით, ყურძნის ჭაჭა, ღვინოსთან ერთად, ზამთრის პერიოდში ქვევრში ინახება. გაზაფხულზე ამოიღებენ ქვევრიდან და გამოხდიან. ძველად ეს ხდებოდა ქვის, ახლა კი, უკვე – სპილენძის ჭურჭელში.
ჭაჭა 6 თვის განმავლობაში დავარგებულია ახალმოკრეფილი ყურძნის მტევნებზე, რაც მას უფრო ნაზ და შესამჩნევ ყურძნის არომატს სძენს. რეკომენდებულია მიირთვათ ცივად, ჯანჯაფილთან ერთად.