წითელი ნახევრად ტკბილი ღვინო 1977 წლიდან იწარმოება. დამზადებულია ყურძნის სხვადასხვა ჯიშისგან: „საფერავი“, „მუსკატი“ , „კაბერნე“, რომლებიც გაშენებულია აღმოსავლეთ და დასავლეთ საქართველოში, კერძოდ კახეთისა და რაჭის რეგიონებში. ღვინო წითელი ფერისაა. მას ჰარმონიული და სასიამოვნო გემო აქვს. შენახვის ვადა შეზღუდული არ არის თუ ჰაერის ტემპერატურა არ აღემატება +5-20°C-ს , ხოლო მოხმარების ტემპერატურა +10-15°C-ს. თიხის ჭურჭელი ღვინოს სამკურნალო თვისებებს ანიჭებს. თითოეული ჭურჭელი უნიკალურია, განსაკუთრებული დიზაინი ხელით მზადდება, ტრადიციული მეთოდების გამოყენებით.