სასმელი მზადდება ყურძნის ჭაჭისაგან, ტრადიციული ქართული მეთოდით, რომელიც დასაბამს კახეთიდან იღებს. კლასიკური მეთოდის თანახმად, ყურძნის ჭაჭა, ღვინოსთან ერთად, ზამთრის პერიოდში ქვევრში ინახება. გაზაფხულზე ამოიღებენ ქვევრიდან და გამოხდიან. ძველად ეს ხდებოდა ქვის, ახლა კი, უკვე – სპილენძის ჭურჭელში.
ჭაჭა გამოდის შემდეგ დავარგებულია ახალმოკრეფილი ყურძნის მტევნებზე 6 თვის განმავლობაში, რაც მას უფრო ნაზ და შესამჩნევ ყურძნის არომატს სძენს. რეკომენდირებულია მიირთვათ ცივი, ჯანჯაფილთან ერთად.