სასმელი მზადდება ყურძნის ჭაჭისაგან, ტრადიციული ქართული მეთოდით, რომელიც დასაბამს კახეთიდან იღებს. კლასიკური მეთოდის თანახმად, ყურძნის ჭაჭა, ღვინოსთან ერთად, ზამთრის პერიოდში ქვევრში ინახება. გაზაფხულზე ამოიღებენ ქვევრიდან და გამოხდიან. ძველად ეს ხდებოდა ქვის, ახლა კი, უკვე – სპილენძის ჭურჭელში.
გამოხდის შემდეგ ჭაჭა დავარგებულია მუხის კასრში 12 თვის განმავლობაში, რაც სასმელს სძენს ლამაზ, ოქროსფერ შეფერილობას და მდიდრულ არომატს.