ყვითელ ტყემალი გამორჩეული მოტკბო-მომჟავო გემოთი ხასიათდება. ნაყოფი გაჯერებულია ნახშირწყლებით, რკინით, კალიუმით, კალციუმით, მაგნიუმით, ვიტამინებითა და ორგანული მჟავებით. ტყემალი ბუნებრივი ანტიოქსიდანტია, ამაღლებს იმუნიტეტს და ხელს უწყობს გულის უკეთ ფუნქციონირებას.
საწებელი ყველაზე მეტად შემწვარ-მოხარშულ ხორცეულსა და თევზეულს უხდება. ტყემალი აუმჯობესებს კერძის, როგორც გემოსა და არომატს, ისე მის სტრუქტურას და საკვებად უფრო სასიამოვნოს ხდის.