...

подвал

Шато Аскана

გურული მეღვინეობის პოპულარიზაციისა და მაღალი ხარისხის ღვინის წარმოების მიზნით, KTW ჯგუფმა 2021 წელს შატო ასკანა ააშენა. შატო ასკანაში ღვინო ევროპული მეთოდით იწარმოება, ცქრიალა ღვინო კი - კლასიკური მეთოდით, რომელიც მუხის კასრებში ძველდება.

 

შატო ასკანაში ღვინო გამორჩეული ყურძნის ჯიშებისგან მზადდება, რომელიც როგორც გურიაში, ასევე საქართველოს სხვა რეგიონებშია მოწეული: გურია - საკმიელა, ცოლიკოური და ჩხავერი. იმერეთი - ცოლიკოური და კრახუნა. რაჭა-ლეჩხუმი - ცოლიკოური. აჭარა - ჩხავერი. უნდა აღინიშნოს, რომ ჩხავერის ყურძნის ჯიშისგან როგორც თეთრი, ისე ვარდისფერი ღვინო იწარმოება.

 

შატოში ცქრიალა ღვინის დაძველება მინიმუმ 1,5-2 წლის, მაქსიმუმ - 4-5 წლის განმავლობაში გრძელდება. წყნარი ღვინო კი, 6-7 თვის შუალედში იწარმოება.

 

რთვლის განმავლობაში, შატო ასკანის საწარმო 100-1200 ტონა ყურძენს გადაამუშავებს. 

 

შატო ასკანა - გურული მეღვინეობის ხვალინდელი დღე!

подвал

Марани Гурамишвили

Винодельня Гурамишвили находится в Сагурамо, в 30 минутах езды от Тбилиси. Это место имеет особое историческое значение. Это погреб, где компания производит высококачественные тихие и игристые вина. Винодельня принадлежала семье известного грузинского общественного деятеля Ильи Чавчавадзе. В результате больших усилий, вместе со старинным винным погребом, группа KTW восстановила редкие эндемичные сорта винного винограда.

 

Сегодня винодельня Гурамишвили регулярно производит вино и игристое вино классическим методом. Основное направление винодельни – производство вин из редких, эндемичных сортов винограда, смешанных традиционными европейскими методами (в дубовых бочках и традиционным шампанским методом).

 

Предприятие имеет возможность принимать и перерабатывать 110 тонн винограда за сутки. За один час производится 700-700 бутылок вина и шампанского.

326784827_916941809666024_1646039193436851905_n

подвал

Велисцихе веранда

ველისციხის ვერანდა კახეთში, სოფელ ველისციხეში მდებარეობს, რომელიც 1500 წლიან ისტორიას ითვლის. მარანი აშენებულია კომპანიის დამფუძნებლის, ზურაბ ჩხაიძის ბებიის ბაღში, რაც, თავის მხრივ, აქაურ ისტორიასა და ტრადიციებს მეტად ხელშესახებად აქცევს. 

 

ვერანდის მარანში მიწაში 20 ქვევრია ჩაფლული, რომელთა საერთო ტევადობა 40 ტონას შეადგენს. აქ ღვინის დაგემოვნება პირდაპირ ქვევრიდანაა შესაძლებელი. „ველისციხის ვერანდის“ „საფერავი ქვევრი“ ამაყად წარმოადგენს KTW ჯგუფისა და მთლიანად საქართველოს სახელს საფრანგეთში, კერძოდ ქალაქ ბორდოში, სადაც ის ღვინის ცივილიზაციის მუზეუმის (La Cité du Vin) სადეგუსტაციო დარბაზშია წარმოდგენილი. 

 

„ველისციხის ვერანდის“ სტუმრებს ქართულ კულინარიულ მასტერკლასებში მონაწილეობის მიღების შესაძლებლობაც აქვთ: კახური „შოთის“ (ქართული პური) გამოცხობა, ჩურჩხელის (ქართული ტრადიციული ტკბილეული) ამოვლება და სხვა.

303412331_574202091160504_8152900128938531857_n
ru_RURussian