KTW
KTW
  • Geo
  • Eng
  • Rus
  • Pln
  • Geo
  • Eng
  • Rus
  • Pln

Шато Аскана

ჩვენ შესახებ

შატო ასკანაში ღვინო გამორჩეული ყურძნის ჯიშებისგან მზადდება, რომელიც როგორც გურიაში, ასევე საქართველოს სხვა რეგიონებშია მოწეული: გურია – საკმიელა, ცოლიკოური და ჩხავერი. იმერეთი – ცოლიკოური და კრახუნა. რაჭა-ლეჩხუმი – ცოლიკოური. აჭარა – ჩხავერი. უნდა აღინიშნოს, რომ ჩხავერის ყურძნის ჯიშისგან როგორც თეთრი, ისე ვარდისფერი ღვინო იწარმოება.

შატოში ცქრიალა ღვინის დაძველება მინიმუმ 1,5-2 წლის, მაქსიმუმ – 4-5 წლის განმავლობაში გრძელდება. წყნარი ღვინო კი, 6-7 თვის შუალედში იწარმოება.

რთვლის განმავლობაში, შატო ასკანის საწარმო 100-1200 ტონა ყურძენს გადაამუშავებს. 

შატო ასკანა – გურული მეღვინეობის ხვალინდელი დღე!

С целью популяризации гурийского виноделия и производства высококачественных вин, группа KTW построила Шато Аскана в 2021 году. В Шато Аскана вино производится по европейской технологии, а игристое вино — по классическому методу с выдержкой в дубовых бочках.

Адрес:

Askana Road Askana, Ozurgeti 3504

Контакт:

+995 32 223 77 00

Эл. почта:

info@ktw.ge