წითელი ნახევრად ტკბილი ღვინო ღვინო იწარმოება 1977 წლიდან. დამზადებულია ყურძნის სხვადასვა ჯიშისგან: „საფერავი“, „მუსკატი“, „კაბერნე“, რომელიც გაშენებულია აღმოსავლეთ და დასავლეთ საქართველოში, კერძოდ კახეთსა და რაჭის რეგიონებში. ღვინო წითელი ფერისაა. მას გააჩნია ჰარმონიული და სასიამოვნო გემო. შენახვის ვადა შეზღუდული არ არის თუ ჰაერის ტემპერატურა არ აღემატება +5-20 0C. მოხმარების ტემპერატურა+10-150C. თიხის ჭურჭელი ღვინოს ანიჭებს სამკურნალო თვისებებს. თითოეული ჭურჭელი უნიკალურია, მზადდება ხელით, ტრადიციული მეთოდების გამოყენებით და აქვს განსაკუთრებული დიზაინი.