წითელი ნახევრად ტკბილი ღვინო ღვინო იწარმოება 1977 წლიდან. დამზადებულია ყურძნის სხვადასხვა ჯიშისგან: „საფერავი“, „მუსკატი“ , „კაბერნე“, რომლებიც გაშენებულია აღმოსავლეთ და დასავლეთ საქართველოში, კერძოდ კახეთისა და რაჭის რეგიონებში. ღვინო წითელი ფერისაა. მას გააჩნია ჰარმონიული და სასიამოვნო გემო. შენახვის ვადა შეზღუდული არ არის თუ ჰაერის ტემპერატურა არ აღემატება +5-200C ¬ მოხმარების ტემპერატურა +10-150C ¬ თიხის ჭურჭელი ღვინოს ანიჭებს სამკურნალო თვისებებს. თითოეული ჭურჭელი უნიკალურია,მზადდება ხელით, ტრადიციული მეთოდების გამოყენებით და აქვს განსაკუთრებული დიზაინი