ქედის საწარმო დასავლეთ საქართველოში, აჭარის რეგიონში მდებარეობს. აქ ღვინო ადგილობრივი ყურძნის ჯიშებისგან იწარმოება. საწარმოს მიზანიც ეს არის – ხელი შეუწყოს ადგილობრივი მევენახეობა-მეღვინეობის განვითარებას.
საწარმოს ერთ დღეში 80 ტონა ყურძნის მიღება-გადამუშავების შესაძლებლობა აქვს. ერთ საათში კი, 2000 ბოთლი ღვინის წარმოება შეუძლია.
საწარმოს ტერიტორიაზე ღვინისა და ალკოჰოლური სასმელების მაღაზია-სალონი მდებარეობს. ქედის მეღვინეობა მიმზიდველია უცხოელი ვიზიტორებისთვის და ასობით ტურისტს მასპინძლობს.