გურული მეღვინოების პოპულარიზაციისა და მაღალი ხარისხის ღვინის წარმოებით მიზნით, KTW ჯგუფმა 2021 წელს შატო ასკანა ააშენა.
შატო ასკანაში ღვინო ევროპული მეთოდით იწარმოება, ქრიალა ღვინო კი, - კლასიკური მეთოდით, რომელიც მუხის კასრებში ძველდება.
შატო ასკანაში ღვინო გამორჩეული ყურძნის ჯიშებისგან მზადდება, რომელიც როგორც გურიაში, ასევე საქართველოს სხვა რეგიონებშია მოწეული. გურია: საკმიელა, ცოლიკოური და ჩხავერი; იმერეთი: ცოლიკოური და კრახუნა; რაჭა-ლეჩხუმი - ცოლიკოური; აჭარა - ჩხავერი; უნდა აღინიშნოს, რომ ჩხავერის ყურძნის ჯიშისგან როგორც თეთრი, ისე ვარდისფერი ღვინო იწარმოება.
შატოში ცქრიალა ღვინი დაძველება მინიმუმ 1,5-2 წლის, მაქსიმუმ - 4-5 წლის განმავლობაში გრძელდება. წყნარი ღვინო კი, 6-7 თვის შუალედში იწარმოება.
რთველის განმავლობაში, შატო ასკანის საწარმო, 100-1200 ტონა ყურძენს გადაამუშავებს.