წითელი ნახევრად ტკბილი ღვინო 1977 წლიდან იწარმოება. დამზადებულია ყურძნის სხვადასხვა ჯიშისგან: „საფერავი“, „მუსკატი“, „კაბერნე“, რომელიც გაშენებულია აღმოსავლეთ და დასავლეთ საქართველოში, კერძოდ კახეთსა და რაჭის რეგიონებში. ღვინო წითელი ფერისაა. მას ჰარმონიული და სასიამოვნო გემო აქვს. შენახვის ვადა შეზღუდული არ არის თუ ჰაერის ტემპერატურა არ აღემატება +5-20°C-ს, ხოლო მოხმარების ტემპერატურა +10-15°C-ს. თიხის ჭურჭელი ღვინოს სამკურნალო ანიჭებს თვისებებს. თითოეული ჭურჭელი უნიკალურია, განსაკუთრებული დიზაინი, ტრადიციული მეთოდების გამოყენებით, ხელით მზადდება.