წითელი მშრალი ღვინო ადგილწარმოშობის წითელი მშრალი ღვინო, იწარმოება 1888 წლიდან. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისგან, რომელიც გაშენებულია კახეთის რეგიონში, მუკუზანის მიკროზონაში. (650-750 მეტრზე ზღვის დონიდან). ღვინო ინახება მუხის კასრებში არანაკლებ ექვსი თვის განმავლობაში. ღვინოს აქვს მუქი ლალისფერი, მკაფიოდ გამოხატული ნაზი სურნელი და შესანიშნავი ჰარმონიული გემო. შენახვის ვადა შეზღუდული არ არის თუ ჰაერის ტემპერატურა არ აღემატება +5-200C ¬. მოხმარების ტემპერატურა +10-150C ¬. თიხის ჭურჭელი ღვინოს ანიჭებს სამკურნალო თვისებებს. თითოეული ჭურჭელი უნიკალურია, მზადდება ხელით, ტრადიციული მეთოდების გამოყენებით და აქვს განსაკუთრებული დიზაინი.