...

თიხა

მუკუზანი – ქვევრი

ადგილწარმოშობის წითელი მშრალი ღვინო 1888 წლიდან იწარმოება. მზადდება საფერავის ყურძნის ჯიშისგან, რომელიც გაშენებულია კახეთის რეგიონში, მუკუზანის მიკროზონაში. ( ზღვის დონიდან 650-750 მეტრზე ). ღვინო მუხის კასრებში არანაკლებ ექვსი თვის განმავლობაში ინახება. მას მუქი ლალისფერი შეფერილობა, მკაფიოდ გამოხატული ნაზი სურნელი და შესანიშნავი, ჰარმონიული გემო აქვს. შენახვის ვადა შეზღუდული არ არის თუ ჰაერის ტემპერატურა არ აღემატება +5-20°C, ხოლო მოხმარების ტემპერატურა +10-15°C. თიხის ჭურჭელი ღვინოს სამკურნალო თვისებებს ანიჭებს. თითოეული ჭურჭელი უნიკალურია, განსაკუთრებული დიზაინი ტრადიციული მეთოდების გამოყენებით, ხელით მზადდება.

რეგიონი:

კახეთი

ალკოჰოლის შემცველობა:

11.5

გემო:

წითელი, მშრალი

ყურძნის სახეობა:

საფერავი

დამზადების წესი:

თიხაში დაძველებული

ტევადობა:

750

6

ჩვენი პროდუქცია

სხვა თიხები
4

მუხაში დაძველებული ჭაჭა

ყურძენი, მუხა

რეგიონი:

კახეთი

ალკოჰოლის შემცველობა:

45

%

გემო:

ყურძენი, მუხა

ყურძნის სახეობა:

ქინძმარაული

დამზადების წესი:

12 თვე დაძველება მუხის კასრში

მოცულობა:

375

მლ

1

ალაზნის ველი

წითელი, ნახევრად ტკბილი

რეგიონი:

კახეთი

ალკოჰოლის შემცველობა:

11.5

%

გემო:

წითელი, ნახევრად ტკბილი

ყურძნის სახეობა:

საფერავი, მუსკატი, კაბერნე

დამზადების წესი:

თიხაში დაძველებული

მოცულობა:

750

მლ

3

ქინძმარაული – საწნახელი

წითელი, ნახევრად ტკბილი

რეგიონი:

კახეთი

ალკოჰოლის შემცველობა:

11.5

%

გემო:

წითელი, ნახევრად ტკბილი

ყურძნის სახეობა:

ქინძმარაული

დამზადების წესი:

თიხაში დაძველებული

მოცულობა:

750

მლ

6

მუკუზანი – ქვევრი

წითელი, მშრალი

რეგიონი:

კახეთი

ალკოჰოლის შემცველობა:

11.5

%

გემო:

წითელი, მშრალი

ყურძნის სახეობა:

საფერავი

დამზადების წესი:

თიხაში დაძველებული

მოცულობა:

750

მლ

5

ქინძმარაული – გიდელი

წითელი, ნახევრად ტკბილი

რეგიონი:

კახეთი

ალკოჰოლის შემცველობა:

11.5

%

გემო:

წითელი, ნახევრად ტკბილი

ყურძნის სახეობა:

საფერავი

დამზადების წესი:

თიხაში დაძველებული

მოცულობა:

750

მლ

2

ალაზნის ველი – ქართული სუფრა

წითელი, ნახევრად ტკბილი

რეგიონი:

კახეთი

ალკოჰოლის შემცველობა:

11.5

%

გემო:

წითელი, ნახევრად ტკბილი

ყურძნის სახეობა:

საფერავი, მუსკატი, კაბერნე

დამზადების წესი:

თიხაში დაძველებული

მოცულობა:

750

მლ

7

ალაზნის ველი – შემოდგომა

წითელი, ნახევრად ტკბილი

რეგიონი:

კახეთი

ალკოჰოლის შემცველობა:

11.5

%

გემო:

წითელი, ნახევრად ტკბილი

ყურძნის სახეობა:

საფერავი, მუსკატი, კაბერნე

დამზადების წესი:

თიხაში დაძველებული

მოცულობა:

750

მლ

sep_top
ka_GEGeorgian
DSC05504-HDR
9W1A1531 (1)
67
DSC07638-HDR
Dh9lOTRj12J-z-0-y-64200781adc8b904c3369097
RT4d2FjvfcM-z-0-y-642011787cb3b9797b2f9fb0