სასმელი ყურძნის ჭაჭისაგან ტრადიციული ქართული მეთოდით მზადდება, რომელიც დასაბამს კახეთიდან იღებს. კლასიკური მეთოდის მიხედვით, ყურძნის ჭაჭა, ღვინოსთან ერთად, ზამთრის პერიოდში ქვევრში ინახება. გაზაფხულზე ამოიღებენ ქვევრიდან და გამოხდიან. ძველად ეს ხდებოდა ქვის, ახლა კი, უკვე – სპილენძის ჭურჭელში.
გამოხდის შემდეგ ჭაჭა დავარგებულია მუხის კასრში 12 თვის განმავლობაში, რაც სასმელს ლამაზ, ოქროსფერ შეფერილობასა და მდიდრულ არომატს სძენს.